Pokrenuti društvo!

Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative

Omogućavamo dugoročne pozitivne promene u Srbiji i regionu.

Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) je “think and do tank” posvećen stvaranju prostora za društveni dijalog kao osnove održivih društvenih promena.

U poslednjih nekoliko godina svedoci smo procesa razgradnje društvenih institucija i ugrožavanja političkih i građanskih sloboda. Geopolitičke promene su dovele do smanjenja međunarodne zainteresovanosti za region i favorizovanja političke stabilnosti u odnosu na slobodu i razvoj društva, što je i otvorilo prostor za rast autoritarnih tendencija.

Iz tog razloga region odlikuje sindrom “zarobljene države” u kome političke elite koriste državne institucije za sopstveni interes, a ne za javno dobro. Javne politike se donose arbitrarno i bez uticaja zainteresovanih društvenih grupa niti deliberacije sa istim, dok se spoljna politika sprovodi ad hoc, bez jasne veze sa interesom društva, i sa posledicama koje su češće na štetu nego na korist građana.

Kontaktirajte nas

Osnovan od strane eksperata iz oblasti političke analize, javnih politika, međunarodnih odnosa i spoljne politike, CDDRI sprovodi svoju viziju kroz:

POKRENI DRUŠTVO!

Mislimo i radimo na dugoročnim pozitivnim promenama u Srbiji i regionu.

  • Dijalog – Fasilitiramo razgovore o najvažnijim društveno-političim temama.

  • Povezivanje – Okupljamo eksperte i mlade i perspektivne stručnjake, i radimo na produbljivanju regionalne saradnje.

  • Rešenja (preporuke) – Dajemo sprovodiva i kreativna rešenja u oblastima naše ekspertize.

Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) je nezavisni i neprofitni “think and do tank” posvećen stvaranju prostora za društveni dijalog kao osnove održivih društvenih promena.

NAŠE VREDNOSTI

CDDRI nastoji da pokrene srpsko društvo kroz dijalog koji uključuje sve društvene grupe, i koji bez diskriminacije poštuje svačije mišljenje i argumente, iako ga ne prihvata.Takođe, CDDRI nastoji da produbi regionalne odnose kroz proces saradnje u zajendičkom interesu, destigmatizacije i udruživanja zarad unapređenja kvaliteta živta svih stanovnika Balkana.

Srbija je slobodna i prosporitenta zemlja, okrenuta interesima svojih građana, u kojoj nove generacije otvorenog uma sukobljavaju mišljenja i politike i učestvuju u regionalnim i kontinentalnim mrežama.

Okupljamo vladu, opoziciju, privatni i javni sektor, akademiju i civilno društvo gde se kroz otvorene debate govori o ključnim problemima u Srbiji i regionu.

Koristimo inovativne tehnike istraživanja kako bi došli do najpouzdanijih saznanja o društvenim pojavama. Sprovodimo rigorozne analize o kritičnim izazovima za drutvo I omogućavamo uvide o uticaju geopolitičkih promena na Srbiju i region.

Okupljamo i usmeravamo novu generaciju lidera kako bi proširili znanje o ključnim političkim i društvenim izazovima i razvili analitičke spospobnosti. Na taj način omogućavamo dugoročne  pozitivne društvene promene u Srbiji i regionu.

Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative

Pokrenuti društvo!

TIM

Stevan Nedeljković
Stevan NedeljkovićDirektor
Katarina Nikitović
Katarina NikitovićIzvršilac
Milan Krstić
Milan KrstićViši istraživač
Marko Dašić
Marko DašićViši istraživač
Branko Vučinić
Branko VučinićČlan upravnog odbora
Dušan Lj Milenković
Dušan Lj MilenkovićPresednik upravnog odbora

PARTNERI I DONATORI