CDDRI u javnosti

Godinu dana rada Vlade Srbije

07.11.2021. Autor podkasta Danasa Vladimir Maričić ugostio je Dušana Milenkovića, politikologa i Ivana Živkova, sociologa. U ovonedeljnom podkastu razgovarali smo o godinu dana rada Vlade Srbije, kao i o taktici i šansama opozicije na predstojećim izborima.

Istraživanje „Stavovi građana Srbije o Kosovu“ – Pravi ugao: Stevan Nedeljković i Milan Krstić

28.06.2021. Promocija Istraživanja „Stavovi građana Srbije o Kosovu“ u emisiji Pravi ugao, autorke Ljubice Gojgić na Radio Televiziji Vojvodine – Milan Krstić i Stevan Nedeljković.

RTS: Svi Bajdenovi ljudi: Ko kreira američku politiku prema Srbiji?

Очигледно је да међу Бајденовим људима који ће утицати на политику према нама нема нарочитих штихова који су се истицали у подршци Србији по неком питању, као што је код Трампа то био случај са Џоном Болтоном. Међутим, нема ни превише „јастребова“ који би заговарали далеко оштрији приступ према Србији, као што је то чинио сам Бајден док је био сенатор крајем 20. и почетком 21. века.

Pročitati više

Glas Amerike: Odnosi Amerike i Srbije tokom Bajdenovog predsedavanja

Njegova poseta 2009. godine bila je poprilično turbulentna. Tada je nastala čuvena maksima ‘Slažemo se da se ne slažemo’, a nismo se slagali gotovo ni oko čega. Pogotovu oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije„, kaže u razgovoru za Glas Amerike Stevan Nedeljković.

Pročitati više

Utisak nedelje: Sofija Mandić, Milan ST Protić i Dušan Milenković

Predsednik Upravnog odbora CDDRI, Dušan Lj Milenković je gostovao u Utisku nedelje. Gosti su govorili o tome šta je potrebno da promenimo u pristupu kako bismo prevazišli političku krizu i krizu demokratije u Srbiji, kao i o tome kako se vlast odnosi prema građanima i kakve su političke posledice tog ponašanja.

Blic: Istraživači donose detaljnu analizu šta je Srbija potpisala na sastanku u Vašingtonu.

Od „istorijskog sporazuma“ do „banana dokumenta“, u tom rasponu su ocene onoga što je predsednik Vučić potpisao u Beloj kući. Istraživački tim Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) javnosti je ponudio svoju analizu dokumenata potpisanih u Vašingtonu.

Pročitati više

N1: Sastanak u Vašingtonu će pre iznenaditi srpsku javnost nego Vučića

Srbija je dobila zvanični dnevni red za razgovore sa Prištinom u Vašingtonu 4. septembra, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ipak, kaže, očekuje iznenađenja. Pojedini analitičari smatraju da bi nakon tog sastanka pre mogla biti iznenađena srpska javnost nego sam predsednik.

Pročitati više

KoSSev: Sastanak u Vašingtonu deo predsedničke kampanje čiju će važnost prenaglasiti Trampova administracija

Srpska i kosovska delegacija sastaće se, prema trenutnom planu, u Vašingtonu 4. septembra radi, kako je rekao specijalni izaslanik predsednika SAD za mirovne pregovore između Srbije i Kosova, Ričard Grenel, „pregovora“.

Pročitati više

Danas: Rasizam se doživljava kao dalek problem

Nemiri u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i nemiri koji se sada dešavaju u Parizu i na drugim mestima van SAD, nemaju nikakav uticaj na predstojeće izbore u Srbiji. To ocenjuje za Danas Dušan Milenković, predsednik Upravnog odbora Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative.

Pročitati više

Amerika na respiratoru – Ko ne može da diše

Gostovanje u emisiji OKO (RTS) – Gosti emisije su: Ljiljana Smajlović, kolumnistinja Nedeljnika, Milan Krstić, asistent na FPN-u u Beogradu i urednik sajta americki-izbori.rs, i Rade Maroević, urednik na Internet portalu RTS-a. U emisiju se uključuje politički analitičar Obrad Kesić iz Vašingtona.

Milan Krstić o situaciji u SAD

Gostovanje u emisiji DAN UŽIVO (N1) –  Pretpostavka je da je slučajeva više ali nemamo snimke, možda se dešava u policijskim stanicama, pretpostavka je da je cifra stradalih mnogo veća“, smatra asistent FPN-a i urednik sajta američki izbori.rs Milan Krstić.

Trka za američkog predsednika 2016

Na koji način izbori u Americi mogu uticati na Srbiju ali i čitav region, kao i ko bi bio bolja opcija za nas: Hilari Klinton ili Donald Tramp.

Šta je obeležilo dve i po godine mandata Donalda Trampa

Gostovanje u emisiji INFO ARENA – Tema emisije: Šta je obeležilo dve i po godine mandata aktuelnog predsednika SAD-a, Donalda Trampa? Koja su obećanja iz kampanje ostala neispunjena? Šta ga očekuje do kraja prvog mandata? Da li će se kandidovati za drugi mandat? Kolike su mu šanse za uspeh?

Sporazum ili zamrzavanje

U novom izdanju serijala Kosinus, za FoNet o trajnom rešenju kosovskog problema govore predsednik UO Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative Dušan Milenković i predsednik Predsedništva Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

Američki izbori 2016 – Izborna noć u Beogradu

Uz pomoć i podršku Ambasade Sjedinjenih Država u Srbiji, Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, sproveli smo desetomesečni projekat praćenja američkih izbora.